zaterdag 5 mei 2012

Phildar kussen

In het nieuwe Phildar magazine (nr 73) staan super veel leuke ideeen! 
Gehaakte jurkjes, mooie spreien, prachtige vloerkleden.
Als eerste ga ik twee kussens maken. Past perfect bij de bank in de woonkamer.

Verder ben ik met een meerjaren project begonnen. Een granny square deken voor een van de kinderkamers. Naar idee van Accordingtomatt en Attic24.
Helaas niet van luxe merinowol, dat wordt een te kostbaar project. Zeker als ik zie wat de kinderen altijd uithalen met hun dekens tijdens het spelen. Ik gebruik acrylgaren van Stylecraft. Heb ik al eerder gebruikt en blijft erg mooi.

3 opmerkingen:

 1. Leuk om voor de kinderen een granny square deken te gaan maken, ik ben benieuwd naar je kussens. Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een toeval, ik bezoek je blog regelmatig en heb hetzelfde kussen voor me liggen. Heb jij de originele kleuren gekocht? Die grannyplaid wordt vast geen meerjarenproject. Het is echt superleuk om te doen en het gaat ook best snel, ik heb vorige zomer een leuke voor mijn dochter gemaakt en ben deze week begonnen met een zomerplaid met granny's. De granny's kun je ook heel handig aan elkaar haken. Ik heb daar wel een tutorial voor, van internet. Dan maak je eerst de basisrondjes en zet je daarna met de laatste toer de lapjes aan elkaar.
  Succes met de twee projecten, ben benieuwd naar het resultaat.
  groetjes, Arianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je berichtje. Ik gebruik inderdaad de originele kleuren voor het kussen. Die passen toevallig goed bij mijn interieur. Ik ga van de buitenste kleur een extra bolletje bestellen. Dan haal ik wel twee kussens uit de wol. Ik zal het posten als het af is.

   Verwijderen